În cadrul acestei discipline se vor desfășura:
- activități de cercetare-documentare pentru elaborarea proiectelor de semestru;
- studiu individual pentru elaborarea lucrării de disertație;
- accesarea bazelor de date științifice disponibile din rețeaua UPB (ScienceDirect, Scopus, Springer, IEEE, ISI Web of Knowledge);
- consultare cărți, documentații tehnice, manuale și cataloage tipărite;
- implementări și experimentări hardware / software.

În cadrul acestui proiect de cercetare–dezvoltare studenţii vor fi familiarizaţi cu includerea - încă din faza iniţială - a cerinţelor privind calitatea şi siguranţa în funcţionare (fiabilitate, mentenabilitate, securitate) în proiectarea unui sistem electronic / de telecomunicaţii. Masteranzii sunt astfel familiarizaţi cu cerinţele proiectării pentru calitate şi siguranţă în funcţionare încă din fazele iniţiale de cercetare–dezvoltare a elaborării unui sistem.

Cursul are ca obiectiv general studiul conceptelor de bază privind diagnoza sistemelor, precum și studiul arhitecturilor sistemelor pentru a fi facil testabile/ mentenabile. Se dezvoltă problematica generării automate vectorilor de test atât pentru circuitele electronice, cât și pentru sistemele mari cu componente hardware/software. Maniera de prezentare a noțiunilor generale oferă studenților posibilitatea de a aborda ulterior orice arhitectură concretă de sistem. Disciplina se încadrează în grupul disciplinelor de pregătire specifice programului de masterat. Atât cursul, cât și lucrările de laborator, dezvoltă abilitatea proiectării și rulării unor algoritmi de sinteză a testelor de diagnoză pentru sistemele cu circuite electronice, a proiectării unor sisteme facil testabile, a realizării unor cercetări în vederea evidențierii diferitor tipuri de defecte.

Disciplina are ca scop aprofundarea cunoștințelor din domeniul siguranței în funcționare a sistemelor. Cursul prezintă o arie tematică largă, cu accent pe managementul securității IT (pentru sisteme informatice, rețele de calculatoare și mediul de comunicații online), configurarea unor soluții de securizare a informațiilor și analiza atacurilor cibernetice. În cadrul ședințelor de laborator studenții sunt familiarizați cu utilizarea unor aplicații specifice domeniului cybersec (tehnici de asigurare a securității datelor electronice și a site-urilor Web, metode de criptare a informației stocate sau transferate) și sunt prezentate studii de caz privind metode de investigare a infracțiunilor informatice (cybercrime).

Mai multe informații: www.euroqual.pub.ro/cursuri/tehnici-avansate-in-siguranta-in-functionare-a-sistemelor/

Disciplina „Managementul calității totale” (MCT) se ocupă de aprofundarea cunoștințelor care să stea la baza dezvoltării unei strategii de management, aceasta având drept scop înglobarea calității în toate procesele unei organizații, bazată pe participarea tuturor membrilor acesteia, prin care se urmărește asigurarea succesului pe termen lung prin satisfacerea clientului și obținerea de avantaje pentru toți membrii organizației și pentru societate. Cursul prezintă o arie tematică largă, cu accent pe ultimele noutăți în domeniu, fiind puternic orientat spre aplicativ, spre realizarea „calității organizației”, insistând pe proiectarea, implementarea și auditarea unor astfel de sisteme de management care să permită îndeplinirea nevoilor și așteptărilor clienților organizației și ale altor părți interesate, în vederea realizării succesului sustenabil al acesteia. Pentru masteranzii cu rezultate deosebite la acest curs se oferă și o diplomă de absolvire a unui curs de auditor de terță parte pentru sisteme de management al calității (ISO 9001), aceasta fiind posibilă ca urmare a sponsorizării acordate de firma QM CONSULTING SRL.

Mai multe informații: www.euroqual.pub.ro/cursuri/managementul-calitatii-totale/